SENASS KLASİK PİZZA
Malzemeler
SENASS Pizza Hamuru
Kuru Et
Mısır (Konserve)
Mantar (Soyulmuş ve %60 ön pişirme işlemi yapılmış olmalıdır.)
Mozzarella Peyniri
Hazırlanışı
Hazırlanmış olan pizza sosunu Senass Pizza tabanına sürün. Üzerine malzemeleri istenilen miktarda koyduktan sonra, 270 C’de önceden ısıtılmış fırında 3-4 dakika pişirilir. Taze roka yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
SOĞAN, ELMA, CEVİZ ve PEYNİRLİ PİZZA
Malzemeler
¼ su bardağı (60gr tereyağı)
2 adet küçük beyaz soğan (Dilimlenmiş)
2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
¼ su bardağı (60 ml brendi)
¼ su bardağı (60 ml) tam yağlı krema
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
2 adet küçük ekşi elma (Kabukları soyulmuş ve doğranmış)
½ limon suyu (Taze sıkılmış)
90 gr sert ezine peyniri (İnce dilimlenmiş)
90 gr mozzarella peyniri (İnce dilimlenmiş veya rendelenmiş)
6-8 adet ceviz (İkiye bölünmüş)
Hazırlanışı
Tereyağını geniş bir tavada, orta ateşte eritin. Soğanı ve sarımsağı ekleyin ve yumuşayana kadar 3-4 dakika kavurun. Brendiyi ekleyip buharlaşana kadar 2-3 dakika kavurun. Kremayı ekleyin ve 2 dakika tavada çevirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Elmaları ince ince dilimleyin ve fırça ile üzerine limon suyu sürün. Senass pizza hamurunun üzerine soğanlı karışımı kenarlarda 1 cm boşluk kalacak şekilde pizza hamurunun üzerine yayın. Üzerine sert ezine peynirini, mozzeralla peynirini ve elmaları yerleştirin. İstenilen kadar tuz ve cevizleri ekleyin. 3-4 dakika fırında pişirdikten sonra servise hazırlayabilirsiniz.
SARIMSAK, ROKA ve PERMESAN PEYNİRLİ PİZZA
Malzemeler
1 su bardağı (250 gr) doğranmış domates (Suyu ile birlikte)
3 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
60 gr mozzarella peyniri (İnce dilimlenmiş yada doğranmış)
Tuz
1 adet büyük siyah zeytin
Taze fesleğen yaprakları
Küçük bir demet bebek roka
60 gr parmesan peyniri (Küp küp doğranmış)
Tane karabiber
Hazırlanışı
Domatesleri kenarlarda 1 cm boşluk kalacak şekilde pizza hamurunun üzerine yayın. Üzerine sarımsak ve mozzarella peynirini ekleyin. Tuz ile tatlandırın. Zeytini pizza pizzanın ortasına yerleştirin. Fırında 3-4 dakika kadar pişirin. Fesleğeni, rokayı ve parmesan peynirini üzerine serpin. İsteğiniz kadar tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra servis edebilirsiniz.
FÜME ET ve ROKALI BEYAZ PİZZA
Malzemeler
SENASS Pizza Hamuru
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
120 gr mozzarella peyniri (İnce dilimlenmiş veya doğranmış)
60 gr füme et (Çok ince dilimlenmiş)
Küçük bir demet roka
Hazırlanışı
Senass pizza hamurunun üzerine zeytinyağını bir fırça yardımıyla hamura sürün. Üzerini kenarlarda 1 cm boşluk bırakacak şekilde mozzarella peyniri ve füme et ile kaplayın. 3-4 dakika fırında pişirin. Rokaları üzerine serptikten sonra servis edebilirsiniz.
TAHİNLİ PATLICAN SOSLU ÜÇ PEYNİRLİ PİZZA
Malzemeler
SENASS Pizza Hamuru
½ çay bardağı Tahin
3 adet patlıcan
½ çay bardağı krema
Kimyon
Safran
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı parmesan peyniri
1 çay kaşığı sarımsak yağı
½ çay kaşığı muskat rendesi
Sosun hazırlanışı
Patlıcanları közledikten sonra bütün malzemeleri robota atıp püre haline getirin.
Üst Malzemeler
Zeytin (File dilim)
Mısır
Mantar
Beyaz peynir
Tulum peyniri
Rende kaşar
Sarı çeri domates
Kırmızı çeri domates
Fesleğen yaprakları
Yonca filizi
Ceviz (Kavrulmuş)
Sucuk
Pastırma
Hazırlanışı
Senass pizza hamurunun üzerine robotta çekilmiş patlıcan sosunu sürün. Peynirleri üzerine serpiştirdikten sonra zeytin, mısır, mantar, domates, sucuk ve pastırmayı pizza hamurunun üzerine eşit bir şekilde yerleştirin. 270 C’de önceden ısıtılmış fırında 3 dakika pişirip, pizzayı soğumaya bırakın. Pizza biraz soğuduktan sonra üzerine fesleğen, yonca filizi ve cevizle servis ediniz.