• 0212 515 0 717 (pbx)

  • info@senasspizza.com.tr

Pizza Tarifeleri

SENASS KLASİK PİZZA

Malzemeler

SENASS Pizza Hamuru

Kuru Et

Mısır (Konserve)

Mantar (Soyulmuş ve %60 ön pişirme işlemi yapılmış olmalıdır.)

Mozzarella Peyniri

Hazırlanışı

Hazırlanmış olan pizza sosunu Senass Pizza tabanına sürün. Üzerine malzemeleri istenilen miktarda koyduktan sonra, 270 C’de önceden ısıtılmış fırında 3-4 dakika pişirilir. Taze roka yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

SOĞAN, ELMA, CEVİZ ve PEYNİRLİ PİZZA

Malzemeler

¼ su bardağı (60gr tereyağı)

2 adet küçük beyaz soğan (Dilimlenmiş)

2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)

¼ su bardağı (60 ml brendi)

¼ su bardağı (60 ml) tam yağlı krema

Tuz

Taze çekilmiş karabiber

2 adet küçük ekşi elma (Kabukları soyulmuş ve doğranmış)

½ limon suyu (Taze sıkılmış)

90 gr sert ezine peyniri (İnce dilimlenmiş)

90 gr mozzarella peyniri (İnce dilimlenmiş veya rendelenmiş)

6-8 adet ceviz (İkiye bölünmüş)

Hazırlanışı

Tereyağını geniş bir tavada, orta ateşte eritin. Soğanı ve sarımsağı ekleyin ve yumuşayana kadar 3-4 dakika kavurun. Brendiyi ekleyip buharlaşana kadar 2-3 dakika kavurun. Kremayı ekleyin ve 2 dakika tavada çevirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Elmaları ince ince dilimleyin ve fırça ile üzerine limon suyu sürün. Senass pizza hamurunun üzerine soğanlı karışımı kenarlarda 1 cm boşluk kalacak şekilde pizza hamurunun üzerine yayın. Üzerine sert ezine peynirini, mozzeralla peynirini ve elmaları yerleştirin. İstenilen kadar tuz ve cevizleri ekleyin. 3-4 dakika fırında pişirdikten sonra servise hazırlayabilirsiniz.

SARIMSAK, ROKA ve PERMESAN PEYNİRLİ PİZZA

Malzemeler

1 su bardağı (250 gr) doğranmış domates (Suyu ile birlikte)

3 diş sarımsak (İnce kıyılmış)

60 gr mozzarella peyniri (İnce dilimlenmiş yada doğranmış)

Tuz

1 adet büyük siyah zeytin

Taze fesleğen yaprakları

Küçük bir demet bebek roka

60 gr parmesan peyniri (Küp küp doğranmış)

Tane karabiber

Hazırlanışı

Domatesleri kenarlarda 1 cm boşluk kalacak şekilde pizza hamurunun üzerine yayın. Üzerine sarımsak ve mozzarella peynirini ekleyin. Tuz ile tatlandırın. Zeytini pizza pizzanın ortasına yerleştirin. Fırında 3-4 dakika kadar pişirin. Fesleğeni, rokayı ve parmesan peynirini üzerine serpin. İsteğiniz kadar tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra servis edebilirsiniz.

FÜME ET ve ROKALI BEYAZ PİZZA

Malzemeler

SENASS Pizza Hamuru

1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Tuz

120 gr mozzarella peyniri (İnce dilimlenmiş veya doğranmış)

60 gr füme et (Çok ince dilimlenmiş)

Küçük bir demet roka

Hazırlanışı

Senass pizza hamurunun üzerine zeytinyağını bir fırça yardımıyla hamura sürün. Üzerini kenarlarda 1 cm boşluk bırakacak şekilde mozzarella peyniri ve füme et ile kaplayın. 3-4 dakika fırında pişirin. Rokaları üzerine serptikten sonra servis edebilirsiniz.

TAHİNLİ PATLICAN SOSLU ÜÇ PEYNİRLİ PİZZA

Malzemeler

SENASS Pizza Hamuru

½ çay bardağı Tahin

3 adet patlıcan

½ çay bardağı krema

Kimyon

Safran

Tuz

Karabiber

1 yemek kaşığı parmesan peyniri

1 çay kaşığı sarımsak yağı

½ çay kaşığı muskat rendesi

Sosun hazırlanışı

Patlıcanları közledikten sonra bütün malzemeleri robota atıp püre haline getirin.

Üst Malzemeler

Zeytin (File dilim)

Mısır

Mantar

Beyaz peynir

Tulum peyniri

Rende kaşar

Sarı çeri domates

Kırmızı çeri domates

Fesleğen yaprakları

Yonca filizi

Ceviz (Kavrulmuş)

Sucuk

Pastırma

Hazırlanışı

Senass pizza hamurunun üzerine robotta çekilmiş patlıcan sosunu sürün. Peynirleri üzerine serpiştirdikten sonra zeytin, mısır, mantar, domates, sucuk ve pastırmayı pizza hamurunun üzerine eşit bir şekilde yerleştirin. 270 C’de önceden ısıtılmış fırında 3 dakika pişirip, pizzayı soğumaya bırakın. Pizza biraz soğuduktan sonra üzerine fesleğen, yonca filizi ve cevizle servis ediniz.

© 2016 SENASS PİZZA tüm hakları saklıdır.. MODD/Works